Nieuws

Lyra van der Wilt en Neeltje van Oorschot, snelste typers van Nederland.

Diplomauitreiking Neeltje Van Oorschot Toren The House of Typing verzorgt typtrainingen voor duizenden leerlingen, verspreid over heel Nederland. Het is ongelooflijk toevallig dat de twee snelste leerlingen van dit jaar alle twee uit Zevenbergen komen.

Lyra van der Wilt, leerling van de School De Boemerang in Zevenbergen en Neeltje Van Oorschot van De Toren in Zevenbergen zijn de snelste typcursisten van Nederland in 2017 geworden. Lyra en Neeltje hebben een enorme prestatie geleverd door een volledige typetraining binnen een maand af te ronden. De gebruikelijke duur van een typevaardigheidstraining bedraagt ongeveer 25 weken. Lyra en Neeltje zijn met deze prestatie de allersnelste cursisten van heel Nederland in 2017 geworden.

De Boemerang en De Toren hechten grote waarde aan typevaardigheid van haar leerlingen en behoren bij de selecte groep basisscholen die fors investeren in toetsenbordvaardigheid en daarmee bereiken dat elke leerling die de school verlaat, over typevaardigheid beschikt. De scholen zijn trots op haar leerlingen.

Ook The House of Typing, de organisatie die de training voor de scholen organiseert en begeleidt, is blij verrast met de wereldprestatie van deze twee leerlingen. De typtrainingen passen zich aan de mogelijkheden en ambities van elke cursist aan en Lyra en Neeltje hebben hier optimaal gebruik van gemaakt.

Diplomauitreiking Lyra Boemerang Natuurlijk moest dit gevierd worden. Op donderdag 23 november werden lyra en Neeltje onverwachts in hun klas verrast met een bezoek van de directeur van The House of Typing die Lyra en Neeltje in van hun klasgenoten, hun docentes en familie, in het zonnetje kwam zetten. Dick jan Albers van The House of Typing deed een kort verhaal over de uitzonderlijke prestaties en overhandigde hun, buiten de bloemen, een trofee met de titel Snelste typer van Nederland, 2017. Een enorm applaus en gejoel van de klasgenoten waren het gevolg. Misschien had dat ook wel een beetje te maken met de slagroomsoesjes die waren aangerukt om het voor iedereen een feestelijke ochtend te maken.

Schrijf je in